Gå til indhold
Lisbet Schønau, ny direktør for Bloddonorerne i Danmark
Lisbet Schønau, ny direktør for Bloddonorerne i Danmark

Pressemeddelelse -

Ny direktør til Bloddonorerne i Danmark

Et enigt ansættelsesudvalg har peget på Lisbet Schønau som den rigtige til hvervet som direktør for Bloddonorerne i Danmark. Lisbet kommer fra en stilling som sekretariatschef for Dansk Råd for Genoplivning og har 20 års erfaring med faglig formidling. Hendes baggrund inden for samarbejde og ledelse på tværs af organisationer, fagligheder og interesser giver et stærkt afsæt til at fortsætte den positive udvikling hos Bloddonorerne i Danmark.

Bloddonorerne i Danmark har vedtaget ny strategi for 2021-2025, der bringer frivillighed, synlighed og bæredygtighed i fokus, og det bliver i høj grad denne strategi, som Lisbet Schønau skal hjælpe med at få til at leve i organisationen.

”Det er en vigtig opgave at sikre den nødvendige blodforsyning i Danmark, så der aldrig kommer til at mangle blod til patientbehandling, og jeg er både stolt og ydmyg over, at hovedbestyrelsen har peget på mig som kommende direktør. Nu glæder jeg mig, til det bliver den 1. juni, så jeg kan komme i gang med at lære organisationen rigtigt at kende og begynde arbejdet med at få strategien til at leve i praksis,” siger Lisbet Schønau.

En organisation bygget omkring frivillige

Bloddonorerne i Danmark har 51 frivillige lokale enheder i hele landet, der er forankret i fem regionsbestyrelser. Organisationens frivillige gør en stor indsats for, at Danmark er selvforsynende med blod og blodprodukter, og derfor har erfaring med involvering af frivillige været vigtigt for hovedbestyrelsen og ansættelsesudvalget i ansættelsesprocessen.

”Vores organisation bygger på frivillighed, og forståelse for at navigere i det frivillige landskab er en vigtig og værdsat egenskab for vores nye direktør,” fortæller Bente Graversen, der er landsformand for Bloddonorerne i Danmark.

I løbet af efteråret vil Lisbet Schønau tage rundt i landet for at møde både lokale enheder og regionsbestyrelser.

”Lisbet er en dygtig og erfaren leder med solid erfaring med at håndtere komplekse problemstillinger og samarbejde med flere forskellige interessenter, hvilket giver et stærkt afsæt til at lykkes i rollen som direktør for Bloddonorerne i Danmark,” afslutter Bente Graversen.

Lisbet Schønau tiltræder stillingen som direktør den 1. juni 2021. Fra denne dato kan hun kontaktes på ls@bloddonor.dk.

For yderligere information:

Bente Graversen, landsformand for Bloddonorerne i Danmark:
landsformand@bloddonor.dk, 25 20 19 01.

Emner


Bloddonorerne i Danmark repræsenterer de danske bloddonorer nationalt og internationalt.
Vi arbejder for at hverve og anerkende frivillige og ubetalte bloddonorer. Det er vores opgave at sikre den nødvendige blodforsyning på de danske hospitaler, så der aldrig kommer til at mangle blod til patientbehandling.

I Danmark er der behov for ca. 20.000 nye donorer hvert år. Vi har 51 frivillige lokale enheder, som i samarbejde med sekretariatet og regionsbestyrelserne kæmper for at synliggøre bloddonorsagen, så vi fortsat kan skaffe de nødvendige donorer og være selvforsynende med blod til behandlingsformål.

Der er ca. 177.000 bloddonorer i Danmark.