Gå til indhold
Christian Erikstrup takker bloddonorer og personalet i blodbankerne ved tiltrædelsesforelæsning den 14. marts 2018. Foto: Jesper Boserup Thestrup.
Christian Erikstrup takker bloddonorer og personalet i blodbankerne ved tiltrædelsesforelæsning den 14. marts 2018. Foto: Jesper Boserup Thestrup.

Nyhed -

Ny bloddonor-professor!

Den 1. januar 2018 tiltrådte Christian Erikstrup som professor ved Blodbank og Immunologi, Aarhus Universitetshospital og Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet.

Christian Erikstrup holdt tiltrædelsesforelæsning den 14. marts 2018 på Aarhus Universitetshospital, Skejby. Emnet var ”Sundhed og sygdom blandt 110.000 deltagere i Det Danske Bloddonorstudie - de første resultater fra et meget stort genome-wide associationsstudie”.

Hos Bloddonorerne i Danmark ønsker vi Christian Erikstrup tillykke med udnævnelsen. Vi er glade for, at Danmark nu har to professorer inden for bloddonation.

Christian Erikstrup, professor, overlæge, Blodbank og Immunologi, er medstifter af Det Danske Bloddonorstudie (DBDS). DBDS er et af verdens største befolkningsstudier med tilhørende biobank. Det blev påbegyndt i 2010, har nu 110.000 deltagere og har været landsdækkende siden. Som noget helt unikt indsamles en prøve hver gang en deltager donerer blod og biobanken indeholder derfor ca. 500.000 plasmaprøver, der er tilgængelige for forskning i eksempelvis biomarkører for sygdom. I 2017 indledte DBDS et meget stort samarbejde med deCODE Genetics, Island og genome-wide associationsstudier på alle deltagere vil blive udført. Data fra de første 55.000 deltagere er klar til analyser.

Emner

Tags

Relaterede nyheder